Faro marítimoEl topònim Canet prové del llatí cannetum, que significa canyar: la marjal, zona pantanosa que s’estenia de Puçol a Almenara amb una gran abundància de canyars.


El 3 d’octubre de 1237, en el Llibre del repartiment, Jaume I dóna una extensió de terra al convent de Benifassà. Els primers propietaris del territori durant el feudalisme van ser Pere Robí, Arnau Joan i Francesc Berenguer. Segons l’historiador G. Escolano, quan Vallterra Blanes de Berenguer era senyor, en el segle XVI, el lloc estava emmur

allat i contenia 45 cases de cristians vells, que allotjaven una companyia de cavallers que guardaven la costa.

Des del segle XIII, ha tingut una població estable dedicada sempre a l’activitat agrícola i organitzada en un senyoriu feudal fins al segle XIX. Francesc Berenguer, notari saguntí, l’any 1420 va vincular la població als seus descendents i ho va convertir en un senyoriu governat per famílies nobles valencianes importants, com els Vallterra, i més tard els Saavedra, fins que en la dècada de 1830 va desaparéixer a Espanya el règim feudal.

Durant l’època contemporània, Canet ha vist canviar tant leconomia com la fisonomia. Dedicat a l’agricultura d’exportació, primer de vinyes i, ja en el segle XX, de cítrics, es converteix, a finals de la mateixa centúria, en una població eminentment turística. El patrimoni artisticoarquitectònic de la nostra població el constitueixen l’església parroquial de Sant Pere, construïda en el segle XVIII, el palau dels Saavedra, del XIX i el far construït en 1904, de 30 metres d’alçària i amb un abast de 25 milles, la característica principal del qual és que es troba situat 300 metres terra endins. De fet, ocupa el lloc en què s’ubicava una torre de vigilància en el segle XVI, la missió del qual era alertar de la presència de vaixells corsaris a les poblacions costaneres. I, finalment, cal mencionar la inauguració recent del nostre Museu Etnològic, instal·lat en una antiga casa de camp.
 

Lligues de Futbol

liga7

Vídeo Promocional

video promocional

Port Esportiu

383 feria

Estudi Ambiental

Calendari d'Impostos

money-167735 1280

Hotels

hoteles

Pago de Tributos

Boton Web2

Restaurants

bannerrestaurante

Cita Prèvia

descarga

TV Canet

tv canet