La participació ciutadana es contempla en l'actualitat com un dels principals mitjans per a l'aprofundiment democràtic. Els mecanismes de participació aporten un element de democràcia directa que pot convertir-se en motor de participació dels  ciutadans en els assumptes públics, i com la millor via per a canalitzar les seues inquietuds sobre els aspectes que afecten a la vida quotidiana.La participació ciutadana es contempla en l'actualitat com un dels principals mitjans per a l'aprofundiment democràtic. Els mecanismes de participació aporten un element de democràcia directa que pot convertir-se en motor de participació dels ciutadans en els assumptes públics, i com la millor via per a canalitzar les seues inquietuds sobre els aspectes que afecten a la vida quotidiana.

La participació, com a element de govern obert, requereix de dos elements addicionals: la informació com prerrequisito imprescindible per a una participació eficaç, i la transparència, per a la rendició de comptes, el control de l'acció de govern, i la generació de confiança.


La tecnologia aporta el millor mitjà en el qual desenvolupar aquestes noves estratègies, els dispositius telemàtics, i fonamentalment els mòbils, han aconseguit a un percentatge de població molt ampli, que coneix i utilitza aquests mitjans per a la seua comunicació diària, i que demanda que els nous canals de comunicació amb el govern local es realitzen amb la comoditat i facilitat que aquests aporten.

L'Ajuntament de Canet d'en Berenguer, en la línia dels nous estils de gobernanza basats en el concepte de govern obert, vol fer servir la tecnologia per a implantar un portal de participació ciutadana on els ciutadans puguen opinar i formar part dels assumptes públics com a destinataris finals dels serveis que presta l'ajuntament.

Els objectius que es persegueixen amb l'engegada d'aquest portal de Participació Ciutadana són els següents:
• Crear un espai on la ciutadania puga debatre i opinar sobre els temes que es plantegen.

• Crear un espai per a presentar propostes per part de la ciutadania.

• Llançar enquestes a la ciutadania tant fefaents com no fefaents. En el cas de les enquestes fefaents, el portal validarà si la persona que vota es troba en el padró municipal d'habitants, de manera que només podrà participar si està empadronada en el municipi.

• Garantir que una persona només puga votar una vegada en la mateixa proposta.

• Crear una infraestructura tècnica que done suport al desplegament de polítiques de pressupostos participatius amb totes les fases que açò comporta (proposta, anàlisi tècnica, debat ciutadà, votació ciutadana, resultats votació). 

• Poder geolocalizar i mostrar en un mapa la ubicació de totes les propostes o actuacions registrades, mostrant informació gràfica a la ciutadania sobre les àrees on s'estan realitzant actuacions o sobre les quals es plantegen propostes.

Per tot l'anterior els convidem a aportar idees, iniciatives, debatre i, en definitiva, construir entre tots el poble que volem, us esperem en www.canetparticipa.es

Luis Salvador Mateos.

Regidor de Participació Ciutadana

Diputebeca

diputebeca2

seu2

Lligues de Futbol

liga7

Vídeo Promocional

video promocional

Port Esportiu

383 feria

Estudi Ambiental

Calendari d'Impostos

money-167735 1280

Hotels

hoteles

Pago de Tributos

Boton Web2

Restaurants

bannerrestaurante

Cita Prèvia

descarga

TV Canet

tv canet